Podziel się wrażeniami!
edit kris:
wydzielone z wątku: wyłączanie się a77
Teraz pozostaje mi czekać na 16-85 2.8 to bedzie dopiero kosztowało.
Przed nami jeszcze "światło" 1.8 dla tego zakresu.
Ta Sigma była na Airshow. Podpinałem się do niej z Nexem C3 i przejściówką Canonowską.
Niestety obiektyw niespecjalnie chciał współpracować.
Lajam napisał(a):
Ta Sigma była na Airshow. Podpinałem się do niej z Nexem C3 i przejściówką Canonowską.
Niestety obiektyw niespecjalnie chciał współpracować.
Ja miałem chyba najdłużej przypiętego Nexa do 300-800, Bambi był chwilkę.
Nawet mam Twoją fotkę wykonaną tym zestawem...
Tak zapytam z ciekawości: ile ta Sigma ważyła ?
Dibo napisał(a):
Tak zapytam z ciekawości: ile ta Sigma ważyła ?
czy w zoomach można przyjąć zasadę że jeśli mamy kilka obiektywów na tym samym poziomie technologicznym , jedyna poważniejszą różnica jest wielkość ostatniej soczewki , to ten z największą będzie najlepszy ? i najjaśniejszy
np 55mm, 62mm i 67mm
czy można tez przyjąć zasadę ze obiektyw z najmniejszą osiągalna przysłoną będzie ostrzejszy od podobnego , znacznie ciemniejszego ?
joo napisał(a):
czy w zoomach można przyjąć zasadę że jeśli mamy kilka obiektywów na tym samym poziomie technologicznym , jedyna poważniejszą różnica jest wielkość ostatniej soczewki , to ten z największą będzie najlepszy ? i najjaśniejszy
np 55mm, 62mm i 67mm
joo napisał(a):
czy można tez przyjąć zasadę ze obiektyw z najmniejszą osiągalna przysłoną będzie ostrzejszy od podobnego , znacznie ciemniejszego ?
joo napisał(a):
np 55mm, 62mm i 67mm