anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Na tym forum a komputer z Windows 7 Ultimate 64 bit PL

Gucio50
Początkujący

Na tym forum a komputer z Windows 7 Ultimate 64 bit PL

:nauseated_face: Jak klikam myszka aby pisać coś w temacie lub treści postu to okno forum Sony w całości zaszarza się, pisać jednak mozna.

Gdy naciskam na przycisk "Wyślij" to zaszarzenie znika i po ponownym kliknieciu "Wyślij" klawisz realizuje swoją funkcją.

Efekt zaszarzania pojawił sie niedawno, napewno w okresie świąt, w grudniu tak "nie było"

Na innych forach np na hdtv.com.pl tak sie nie dzieje.

19 ODPOW. 19
profile.country.pl_PL.title
Quartz.
Użytkownik

Ja polecam Chrome - bardzo szybka, fajna przeglądarka (chociaż chyba Chrome 11 jest minimalnie wolniejszy od FF 4). Na pewno dużo lepsze alternatywy niż IE 9 - służący do przeglądania Internetu z komputera, i na odwrót :P

TMiN-----
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Lars napisał(a):

Standardowe postępowanie - wywal ciasteczka i historię z przeglądarki, zrestartuj komputer i powinno być OK.

Nic to nie daje, czyli zwyczajnie nie wiesz.

nie zdziw się gdy ludzie w ogóle przestaną Ci odpowiadać :c4

do postu Larsa z którym zgadzam się w 100% dodam to by prześledzić listę procesów ale obawiam się że musisz poprosić kogoś kto ma tzw pojęcie w temacie by usiadł przy Twoim komputerze i zrobił to za ciebie.... tak będzie prościej a Ty nie będziesz musiał uszczypliwie odpowiadać. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :c3

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

Quartz napisał(a):

Ja polecam Chrome - bardzo szybka, fajna przeglądarka (chociaż chyba Chrome 11 jest minimalnie wolniejszy od FF 4).

nawet jeśli jest to prawdą, to dla zwykłego człowieka ta różnica jest niezauważalna ...

...tylko marketingowcy mają o czym gadać

profile.country.pl_PL.title
Lars..
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Lars napisał(a):

Standardowe postępowanie - wywal ciasteczka i historię z przeglądarki, zrestartuj komputer i powinno być OK.

Nic to nie daje, czyli zwyczajnie nie wiesz.

Jesteś , który mądrzy się zawsze i wszędzie, a jeśli nie ma o czymś pojęcia, to atakuje i obraża innych, głosząc jedyną słuszną "guciorację". Dowody na to można znaleźć w internecie, nie stanowi to tajemnicy.

Jak spędzisz tyle czasu, co ja, na administrowaniu, tworzeniu, ewentualnych naprawach forów i rozwiązywaniu problemów użytkowników tychże, to możemy pogadać o mojej wiedzy, czy też niewiedzy.

Ciasteczka to najczęstszy problem występujący w przeglądarkach, związany z forum, i od tego zawsze się zaczyna. Ale Ty i tak wiesz lepiej.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

chłopaki ZLUZUJCIE!
Gucio zamiast podziękować za pomoc, wolisz komuś wypomnieć, że się nie zna, że nie wie. Nie ważne, czy ktoś się zna w 100, 99, czy 10%. Liczyć się powinny dobre chęci, którymi kierują się osoby udzielające rad. Nikt tutaj nie pisze ze złym zamiarem.
Więcej szacunku względem innych.

Lars - daj spokój. Następnym razem po prostu nie pomagaj użytkownikowi, który tej pomocy nie chce. Nie zniżaj się.

Wątek zamykam do jutra.
Dam wam czas ochłonąć!

Edit:
wątek otwieram. Liczę, że będziecie w stanie rozmawiać z szacunkiem do drugiej osoby. W przeciwnym wypadku zostaną wyciągnięte konsekwencje.

Początkujący

Lars napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Lars napisał(a):

Nic to nie daje ... ... ....

Mam w domu 8 komputerów. Na 6-ciu Windows Xp, na jednym Windows 7 Prof Pl 32bit i jeden z Windows 7 Pl Ultimate 64bit.

Na wszystkich Wasze forum pokazuje sie OK, na tym 64 bitowym NIE.

Mój post, miałem taka nadzieje, skierowany był raczej do administratora forum, od strony informatycznej.
Po kilkudniowych próbach wiem tyle.

To najnowsza przeglądarka, zainstalowana gdzies w pierwszym kwartale, dla Windows 7 64bit, ma cos nie tak, albo program Waszego forum nie współpracuje z nia tak jak trzeba.
Na jedno wychodzi.

To było raczej zawiadomioenie niż prosba o pomoc, której nieinformatyk obeznany z WWW nie mógł, w żaden sposób udzielić.

Prawdopodobnie, kolega .... .... .... chciał dobrze, ale nic jego porada nie dała.

Lars napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Lars napisał(a):

Nic to nie daje ... ... ....

Lars napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Lars napisał(a):

Jak spędzisz tyle czasu, co ja, na administrowaniu, tworzeniu, ewentualnych naprawach forów i rozwiązywaniu problemów użytkowników tychże, to możemy pogadać o mojej wiedzy, czy też niewiedzy.
... ... ....

Nie pisałem o niewiedzy tylko o tym, że w tej konkretnej sprawie nie wiesz.
Co do spędzania czasu, to moim zajęciem w firmie którą prowadzę, jest znajdywanie błędów w oprogramowaniu, bardzo zaawansowanych programistów, wtedy kiedo oni twierdzą że w programie jest OK, a klient narzeka że funkcje są źle realizowane.

Wtedy wkraczam ja. Zwykle udaje mi sie.

Stowrzyłem pierwsze prawo Turowicza.
"program robi to co programista napisał, czasem, ale bardzo rzadko, to co chciał programista aby program robił. "
Strasznie irytuje ono moich kolegów, ale pozwala skutecznie , bez zachamowań, uwierzyć że naprawdę jest żle, a po tym droga do naprawy kodu jest juz prosta.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Gucio50 napisał(a):

Nasze, Wasze, Moje, Twoje......Tu nie ma takich podziałów. To nie PRL. Forum jest użytkowników. Czyli Twoje również. Ale nic się chyba nie poradzi,że zostały Ci jakieś naleciałości....
Widać tym samym Twoje nastawienie w stosunku do pozostałych forumowiczów. Smutne to :(

Gucio50 napisał(a):

To było raczej zawiadomioenie niż prosba o pomoc, której nieinformatyk obeznany z WWW nie mógł, w żaden sposób udzielić.

Więc wybrałeś najgorsze miejsce do kontaktu z administratorem forum.
Jeżeli masz jakiekolwiek uwagi, które chcesz kierować do administratora to:
- kontakt przez PW => LINK
- kontakt mailowy: sonyforum.pl@eu.sony.com

Mimo wszystko uważam, że IE to najmniej odpowiednia przeglądarka. Mówię to jako osoba, która tworzy serwisy www. Można zwalać winę na forum, ale problem nie tkwi w kodzie forum, tylko w sposobie czytania kodu przez IE. Tyle w tym temacie ode mnie.

Początkujący

kris napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Więc wybrałeś najgorsze miejsce do kontaktu z administratorem forum.
Jeżeli masz jakiekolwiek uwagi, które chcesz kierować do administratora to:
- kontakt przez PW => LINK
- kontakt mailowy: sonyforum.pl@eu.sony.com

Mimo wszystko uważam, że IE to najmniej odpowiednia przeglądarka. Mówię to jako osoba, która tworzy serwisy www.

Jako osoba odpowiedzialna za oprogramowanie w mojej firmie, uważam że nie masz racji, ale to nie znaczy że nadal nnie możemy być kolegami.

p.s. zwrot "Wasze forum", miał być w moim zamyśle grzecznosciowy.
Tak jak np Wasza szkoła, czy Wasza rodzina.

Co do www, to zawsze pilnuję aby programista wytestował swoje oprogramowanie we wszelkich mozliwie środowiskach, nawet na Linux, którego nie poważam. Ale zdarza się że nasz klient ... ...

Nie mam w sprawie wyświetlania forum sony przez przegladarkę z systemu 64 bitowego, więcej do dodania.

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Gucio50 napisał(a):

Prawdopodobnie, kolega .... .... .... chciał dobrze, ale nic jego porada nie dała.

Prawdopodobnie nie zachowałeś się niegrzecznie.

Gucio50 napisał(a):

bez zachamowań

Jedna mała literka "c", a zahamowanie zmienia się w zatrzymanie chamstwem :c20

Lars napisał, że POWINNO BYĆ OK, a nie, że będzie na 100%. Uprzedził mnie, bo chciałem dać tę samą radę.
Bo sam zobacz: tylko na jednym z 8 swoich komputerów masz ten problem. Czyli już na pierwszy rzut oka podejrzewać można problem lokalny, nie globalny.
Twoje podejrzenia co do babola w kodzie forum można potwierdzić tylko innym komputerem z Win7 64 i IE9.
Potwierdzić lub wykluczyć.

I osobiście mogę poświadczyć doświadczenia Larsa w tworzenie, administrowaniu i serwisowaniu forów internetowych. I jego uczynność i skuteczne pomaganie innym.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Gucio50 napisał(a):

Nie mam w sprawie wyświetlania forum sony przez przegladarkę z systemu 64 bitowego, więcej do dodania.

zatem wątek zamykam.