Podziel się wrażeniami!
Temat wypadu na te wyjątkowe pokazy lotnicze w Ostravie podsunął mi Marcin.
Patrząc na odległość rzędu niecałych 100km i czasu przejazdu ok.1,5h nie ma się co zastanawiać.
Trzeba się zebrać i jechać.
Liczę, że uda mi się zapełnić swoje autko
Garść szczegółów:
24-25 września
Ostrava
http://www.dny-nato.cz/technika.php
Garść info od BNOVY - gościa z SPFL:
"Większość świrów lotniczych zna te pokazy, z racji chyba najlepszej na świecie miejscówki za płotem
Nato Days to coroczna impreza odbywająca się w czeskiej Ostravie, w tym roku w terminie 24-25 września. Z wielu względów nie są to zwykłe pokazy lotnicze. Oprócz sił powietrznych prezentują się tu czołgi, haubice, ekipy ratownicze, etc. Ciekawostką dla nas - fotografów lotniczych - jest to, że oś pokazów jest zlokalizowana prostopale do osi pasa, czego efektem jest doskonała możliwość fotografowania z osi pokazów (miejscówka za płotem, słońce za plecami, 300mm spokojnie starcza do zrobienia ciekawych zdjęć). Dużym plusem jest to, że Ostrava leży bardzo blisko polskiej granicy. W Ostravie można spodziewać się licznych atrakcji w locie - praktycznie wszystko co lata w Czechach plus wielu gości z zagranicy. Cechą charakterystyczną wystawy statycznej NATO Days jest to, że co roku gości na niej jakiś lotniczy gigant: 2008 - Rusłan, 2009 - Galaxy, 2010 - B-52.
W tym roku niewątpliwą atrakcją będzie występ jednej z najlepszych grup akrobacyjnych świata RAF Red Arrows.
Atrakcje NATO Days 2011 na dziś dzień:
- F-16 - Holandia - F
- Turkish Stars
- Red Arrows (edit kris: może ich nie być z uwagi na ostatni wypadek )
- Tucano - RAF - F
- MiG-29 - Słowacja - F "
jest ktoś chętny?
Nie edytuję swojego poprzedniego posta aby wątek wbił się do nowych postów.
Przydatne mapy:
MAPA 1
MAPA 2
Zwróćcie uwagę na to, jak na mapie 2 przebiega linia pokazu (Display Line)!!!!!!!!!!!!!!!
PROGRAM SOBOTNI
PROGRAM NIEDZIELNY
Niestety na dzień dzisiejszy mój wyjazd stał się niepewny
dzięki za info - jedna mapka nie działa, ale domyślam się, że chodzi o ten plik: MAPA
marcin napisał(a):
Niestety na dzień dzisiejszy mój wyjazd stał się niepewny
Marcinie, a jakieś rady co do ulokowania się? Mapka jest - mógłbyś ewentualnie zaznaczyć?
Lajam, ja mam wszystko.
Dojazd. Parking. I the best miejsce bez wchodzenia na teren "lotniska". Coś a'la Radom i focenie zza płota
PW
Superaśno kris!
Ja tylko muszę z autem pojechać do kontroli bo coś mi chyba się klocki kończą hamulcowe
Ty po moim PW oblicz proszę, o której wyruszamy.
Ciężko będzie, ale damy radę
kris napisał(a):
Ty po moim PW oblicz proszę, o której wyruszamy.
Ciężko będzie, ale damy radę
Jeśli się wyrobię czasowo i z gratami, to dam odpowiednio znać czy wyląduję w Katowicach.
Jak ktoś chętny to mogę zabrać z Bielska lub okolic wyjeżdżam w niedzielę gdzieś około godziny 6 mam dwa miejsca wolne.
Nie wiem jaki macie przewidywany czas na dotarcie, ale jak byłem tam 2 lata temu to jakieś 1,5 -2h spędziłem w korku już na kilka km przed lotniskiem. Potem jeszcze na samym terenie też kilka ładnych minut zamieszania w poszukiwaniu miejsca. Owocnego wyjazdu