Podziel się wrażeniami!
Temat wypadu na te wyjątkowe pokazy lotnicze w Ostravie podsunął mi Marcin.
Patrząc na odległość rzędu niecałych 100km i czasu przejazdu ok.1,5h nie ma się co zastanawiać.
Trzeba się zebrać i jechać.
Liczę, że uda mi się zapełnić swoje autko
Garść szczegółów:
24-25 września
Ostrava
http://www.dny-nato.cz/technika.php
Garść info od BNOVY - gościa z SPFL:
"Większość świrów lotniczych zna te pokazy, z racji chyba najlepszej na świecie miejscówki za płotem
Nato Days to coroczna impreza odbywająca się w czeskiej Ostravie, w tym roku w terminie 24-25 września. Z wielu względów nie są to zwykłe pokazy lotnicze. Oprócz sił powietrznych prezentują się tu czołgi, haubice, ekipy ratownicze, etc. Ciekawostką dla nas - fotografów lotniczych - jest to, że oś pokazów jest zlokalizowana prostopale do osi pasa, czego efektem jest doskonała możliwość fotografowania z osi pokazów (miejscówka za płotem, słońce za plecami, 300mm spokojnie starcza do zrobienia ciekawych zdjęć). Dużym plusem jest to, że Ostrava leży bardzo blisko polskiej granicy. W Ostravie można spodziewać się licznych atrakcji w locie - praktycznie wszystko co lata w Czechach plus wielu gości z zagranicy. Cechą charakterystyczną wystawy statycznej NATO Days jest to, że co roku gości na niej jakiś lotniczy gigant: 2008 - Rusłan, 2009 - Galaxy, 2010 - B-52.
W tym roku niewątpliwą atrakcją będzie występ jednej z najlepszych grup akrobacyjnych świata RAF Red Arrows.
Atrakcje NATO Days 2011 na dziś dzień:
- F-16 - Holandia - F
- Turkish Stars
- Red Arrows (edit kris: może ich nie być z uwagi na ostatni wypadek )
- Tucano - RAF - F
- MiG-29 - Słowacja - F "
jest ktoś chętny?
Pojawił się problem...muszę oddać auto do naprawy i nie mam pewności, że będzie zrobione do niedzieli...jeśli nie, to raczej ciężko będzie z wyjazdem.
Ja i tak nie dam rady
No to chyba bez sensu jest tam jechać...
bo jedna osoba nie jedzie? http://klubkm.pl/forum/images/smilies/powalajacy_.gif
ja pojadę choćby nie wiem co (nie wiem jak Ania).
a od Twojej decyzji zależy jak bardzo to będzie trudne lub łatwe
nie odpuszczę tak fajnej imprezy, na dodatek tak blisko! BLiżej niż radom. Lepiej niż Radom.
Ja bardzo chciałbym, ale....szkoda pisać i gadać...witki opadły po prostu. Odechciało mi się wszystkiego.
Chyba sobie zrobię urlop od Internetu.
Tak jak napisałem wyżej: choćby nie wiem co ja i tak pojadę. Busem, pociągiem, piechty. Nie ważne. Determinację mam sporą. Nie odpuszczam tak łatwo.
Ja nie jadę. Tym którzy jadą życzę udanej zabawy.
Ej, co jest kurde?
Minie jeszcze dzień i okaże się że pojadę sam - nie róbcie mi tego - dobrze, że gegra nie odmawia bo była by porażka.
Kris tak trzymaj, zabiorę Cię Lanusem prosto z wesela do Ostrawy
Do zobaczyska na miejscu.
jedziemy jedziemy
Marcin szkoda....ale dzięki za "podjaranie" mnie tematem
mam dobrą wiadomość:
dostałem na te pokazy od Foto Teamu (dziękówka!) a77!
Także będziemy mogli przestrzelić nasz systemowy karabin, na obcym terenie
Nie ma sprawy - służę pomocą w temacie pokazów jak tylko potrafię.