Podziel się wrażeniami!
Mam już na oku SONY DSLR-A550L Cena mnie troche powala, no ale trudno. Chodzi mi bardziej o obiektyw. Chce taki, żeby zdjęcia w ruchu się nie rozmazywały. Na tej stronce, której podałam nie jest napisane dużo o obiektywie, ale pisze: Programy tematyczne: Makro, Portret, Nocne ujęcie, Krajobraz, Zachód słońca, Sport Z tego co się orientuje program SPORT oznacza robienie zdjęć w ruchu. Czy jakbym kupiła całą tą lustrzankę wraz z obiektywem (ta w linku) to mogłaby mnie zadowolić, jeżeli chodzi o robienie zdjęć w ruchu? Jakie inne lustrzanki SONY możecie polecić i obiektywy? Jestem zupełnym laikiem, ale chce wybrać dobrą lustrzankę. Pomożecie?
Tak przykładowo: http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_twisted.gif
Przy większym zainteresowaniu makro możesz zainteresować się pierścieniami pośrednimi systemowymi lub przejściówką na M42 i pierścieniami z tym mocowaniem lub nawet mieszek makro a do tego jakiś fajny obiektyw z mocowaniem M42
Tak przykładowo: http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_twisted.gif
Przy większym zainteresowaniu makro możesz zainteresować się pierścieniami pośrednimi systemowymi lub przejściówką na M42 i pierścieniami z tym mocowaniem lub nawet mieszek makro a do tego jakiś fajny obiektyw z mocowaniem M42
siemanko
przyjmijcie mnie do rodziny Sony
Zibi66 napisał(a):
siemanko
przyjmijcie mnie do rodziny Sony
Proponuję w pierwszej kolejności kupić aparat z obiektywem 18-55. Popstrykać zdjęcia, oswoić się i dopiero zacząć myśleć nad powiększaniem swojego zestawu.
Tak sobie teraz myślę... Zastawiałam się jeszcze nad soczewkami makro lub konwerterem do makro...
Tylko nie wiem czy to w ogóle ma sens?
Tadeusz i Piotruso, dzięki wielkie
Soczewki - raynox dcr-250
Tak sobie teraz myślę... Zastawiałam się jeszcze nad soczewkami makro lub konwerterem do makro...
Tylko nie wiem czy to w ogóle ma sens?
Tadeusz i Piotruso, dzięki wielkie
Hmm... mi chodziło oto czy jest sens je kupować do zestawu 18-55 i 55-200?
Ps. Eh... moje całe planowanie kupna lustrzanki poszło na marne... Miałam już nie długo brać się za jej kupno - po porządnym przemyśleniu, ale rodzice zdecydowali, że dostane ją dopiero na osiemnastkę, czyli za jakieś TRZY LATA!!! No, albo trochę prędzej...
Zawsze staram się znajdować dobre strony. A wiec mówie sobie, że przynajmniej zdążę się poduczyć, a i ceny korpusów pójdą w dół Ale to mnie nie pociesza
No nic będę się poduczać, pytać itd. Musze przeżyć
Powodzenia, Jagoda
Masz zatem dużo czasu na naukę. Oby pasja Ci nie przeszła
Tak sobie myślę że miałem dość podobnie Na 15 urodziny dostałem pierwszy aparat - Smienę8. Dzięki niemu wiele się nauczyłem (ale to nie był superautomat, tylko normalny aparat, gdzie wszystko można, i trzeba, było sobie ustawiać), a po 2 latach, kupiłem sobie, już za własne, zarobione pieniądze - Zenita - pierwszą moją lustrzankę
Wszystko przed Tobą!
Pozdrawiam