anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Początkująca. Body A550, ale jaki obiektyw???

4036-----
Początkujący

Początkująca. Body A550, ale jaki obiektyw???

Mam już na oku SONY DSLR-A550L Cena mnie troche powala, no ale trudno. Chodzi mi bardziej o obiektyw. Chce taki, żeby zdjęcia w ruchu się nie rozmazywały. Na tej stronce, której podałam nie jest napisane dużo o obiektywie, ale pisze: Programy tematyczne: Makro, Portret, Nocne ujęcie, Krajobraz, Zachód słońca, Sport Z tego co się orientuje program SPORT oznacza robienie zdjęć w ruchu. Czy jakbym kupiła całą tą lustrzankę wraz z obiektywem (ta w linku) to mogłaby mnie zadowolić, jeżeli chodzi o robienie zdjęć w ruchu? Jakie inne lustrzanki SONY możecie polecić i obiektywy? Jestem zupełnym laikiem, ale chce wybrać dobrą lustrzankę. Pomożecie? :c20

84 ODPOW. 84
4036-----
Początkujący

Dzięki Tadeusz :c20

Pasja mi na pewno nie przejdzie :D Eh... teraz przez te trzy lata będę obserwować "człowieków", którzy mają takie cacka i im zazdrościć :D

W sumie to nie powinnam mieć żalu do rodziców, bo w końcu ja na siebie nie pracuje i nie muszą spełniać każdego mojego życzenia :c20 W końcu trzy tysiące drogą nie chodzi... niestety :nauseated_face:

Wow! To szybko zacząłeś swoją przygodę z lustrzanką :D
Mnie jak na razie moja cyfróweczka musi mnie jakoś zadowolić :c12

Aaa! No i przepraszam Was, że niepotrzebnie Wam głowe zawracałam moimi pytaniami :smileyredface:

Ps. Za trzy lata (oby prędzej...) pochwale się Wam moimi fotami. :slight_smile:

Rain-----
Początkujący

:c37
Twoje pytania (oraz odpowiedzi innych) moga byc potrzebne innym w podobnej sytuacji ;)

przez te 3 lata zbieraj pieniadze na akcesoria do aparatu - kiedy juz go dostaniesz kaska Ci sie przyda 8-)

Pozdrawiam ;)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Rain napisał(a):

przez te 3 lata zbieraj pieniadze na akcesoria do aparatu - kiedy juz go dostaniesz kaska Ci sie przyda 8-)

Wiedza - nawet tylko teoretyczna - ważniejsza :c20

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Pasja mi na pewno nie przejdzie :D Eh... teraz przez te trzy lata będę obserwować "człowieków", którzy mają takie cacka i im zazdrościć :D

Aaa! No i przepraszam Was, że niepotrzebnie Wam głowe zawracałam moimi pytaniami :smileyredface:

Ps. Za trzy lata (oby prędzej...) pochwale się Wam moimi fotami. :slight_smile:

Będziemy czekać.
Natomiast zdjęcia możesz wstawiać już teraz (w tym dziale ludzie wstawiają też zdjęcia z innych aparatów niż Sony) a pytania i zdobyta wiedza może być użyteczna nawet już teraz. Przecież to jest wiedza o fotografii a posiadany sprzęt można odpowiednio modyfikować, dostosowywać do potrzeb.

4036-----
Początkujący

przez te 3 lata zbieraj pieniadze na akcesoria do aparatu - kiedy juz go dostaniesz kaska Ci sie przyda

No tak :c20 Ja już obiecałam rodzicom, że będę zbierać na swoje cacko. :D

Hmm... Razem z kasą z osiemnastki, z imienin, urodzin, Wielkanocy itp. I tą, którą sama odłożę raczej uzbieram jakieś 2 500 zł :c18 Rodzice dołożą i będzie git :smileymrgreen:

Tadeusz, zgadzam się. :c20 Będę czytać na forum i nie tylko, pytać Was forumowiczów :c37 A w przyszłości kupie jakąś książkę o fotografii ;)

Piotruso, postaram się niedługo coś wstawić. Tylko nie zdziwcie się jak spadniecie z fotela patrząc na moje "piękne" fotki :smileyhappy: