anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Potrzebna inspiracja. Proszę o pomoc.

profile.country.en_GB.title
rackar
Nowicjusz

Potrzebna inspiracja. Proszę o pomoc.

Witam :c37
Ostatnio kolezanka kupila swojemu chlopakowi aparat( :c56 A500+KIT), jej chlopak twierdzi, ze dobrego zdjecia nie da sie zrobic kitem - wiem, ale po co mu od razu obiektyw za 1000-2000zl? :c7 Slyszalem, ze gdzies na forum jest galeria, w ktorej ktos robi wysmienite zdjecia kitem, w zwiazku z tym bardzo prosze o linki, poniewaz sam nie moglem znalezc :rolling_eyes:
Chlopakowi potrzebna jest inspiracja, sam nie ma pomyslu na zdjecie.
Z tego co wiem to zachwycaja go zdjecia makro, portrety, natura.
Jest typem czlowieka bez wlasnego pomyslu, hmm jak by to ujac, sa tacy ludzie, ktorzy nasladuja innych twierdzac, ze sa soba :c20
Aaa dodam jeszcze, ze podobno teorie zna lecz brak mu praktyki.
Jeszcze raz prosze o linki, z gory dzieki :c22

35 ODPOW. 35
AdiQa-----
Początkujący

Z tego co pamiętam to Paulina i colorful robiły/robią m.in. kitem i fotki bardzo fajne, jest co oglądać :thumbsup:
Tu linki do ich galerii:
viewtopic.php?f=32&t=384&st=0&sk=t&sd=a
viewtopic.php?f=32&t=2300

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Ja też robię zdjęcia kitem :nauseated_face:
Tylko, że ja mam dwusetkę z 18-70 :c20

A :c56 500 da się robić dobre zdjęcia :thumbsup:

Zresztą zaproś swojego kolegę na forum :smileytwisted:

Pozdrawia Starosta :grin:
AdiQa-----
Początkujący

Ano właśnie. Ogólnie to jest sporo osób robiących kitami. Twój kolega co najwyżej powinien sobie dokupić jakieś tele, najlepiej flintę :nauseated_face:

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

AdiQa napisał(a):

Twój kolega co najwyżej powinien sobie dokupić jakieś tele, najlepiej flintę :nauseated_face:

Z 500tką na pewno flinta się odrodzi :smileymrgreen:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Mogę polecić to co zwykle czyli Sigmę APO DG 70-300, którą sam fotografuję. Na początek zarówno do podglądania odległych jak i małych celów. Nie jest taka zła jak ją niektórzy opisują a cena przystępna. Do krajobrazu lub innych ujęć gdzie potrzeba nieco szerszego kąta też da się znaleźć dobre szło w przystępnej, cenie. Najlepiej byłoby zoom w zakresie ca. 10-20 ale te są nieco droższe. Może też połączyć wszystko i nabyć spacerzoom np. 18-200 (-250) i tu też nie powinien wydać zbyt wiele. Jeśli fotografia to hobby w początkowym stadium lub użytkowanie sprzętu ograniczać się ma do sporadycznych, okazyjnych pstryków na razie starczy a w razie rozwoju zawsze może coś dokupić, odsprzedać, zamienić etc choćby pomiędzy użytkownikami forum. Do fotografii krajobrazu warto nabyć filtry CIR-PL, szary połówkowy i...starczy, bo resztę pożądanych efektów w podobny sposób można osiągnąć w programie edytującym.

profile.country.en_GB.title
rackar
Nowicjusz

Jeszcze zapytam o tanie rozwiazanie do zdjec makro. Tani obiektyw, dodatkowa soczewka, filtr, nakladka, nasadka czy cos :D Co polecacie? :c20
Dziekuje za odpowiedzi.

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Dyskusja na temat między inyymi była tu:
viewtopic.php?f=30&t=4686
Poszperaj a coś może jeszcze znajdziesz.

AdiQa-----
Początkujący

Raynox DCR-250. Jest to soczewka, którą można podłączyć do kita. Kosztuje ok 170-200zł i daje dość dobrej jakości zdjęcia
http://allegro.pl/item1038906013_multif ... makro.html" target="_blank

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Tego Raynox-a kilka osób na forum użytkuje więc jeśli chcesz zobaczyć efekty poszperaj tu albo :c50 , bo najlepiej przekonać się oglądając efekty.