Podziel się wrażeniami!
cześć.
Czy jest możliwość podłączenia takiej starej lampy do a300 LINK, w aparacie nie ma takiego wejścia więc chyba tylko fotocela ?
możesz kupić
August robi dokładnie taki układ jak na rysunku
W sprawie schematu:
Nie posiadam jeszcze gorącej stopki i nie wiem jak jest spolaryzowana. Czy wiesz, gdzie znajduje się Vcc+, bo rozumie, że wyzwalanie lampy to jest GND i 22Kohm.
ten rysunek jest trochę dziwnie narysowany a zaczerpnięty z netu(mnie się nie chciało rysować)
styki aparatu(uwaga półprzewodnik więc ważna polaryzacja) muszą odpalić diodę w optotriaku
rezystora22kilo i kondensatora22u możesz nie używać
ważny natomiast jest ten ograniczający prąd diody(tu dobrany do napięć)
ja używam baterii pastylkowych i gniazd do nich takich jak na płytach głównych do biosu bo są wygodne w użyciu i ogólnie dostępne
dzięki, jakoś może sobie z tym poradzę
moje zdanie jest takie , nie bedzie dzialac nic z alfetka tylko fotocela ,,MIF ,, bawilem sie niedawno w te cuda z alledrogo i kiszka,leza bezurzyteczne w szufladzie , kostki synchro nie dzialaja z starymi lampami analogowymi, a fotocela musi rozruzniac przedblyski pomiarowe .
przeszukaj forum to znajdzesz troche odpowiedzi , a jesli nie to to na KKM jest dokladnie wszystko opisane
takie coś z rysunku wykonałem w ilościach....? nastu egzemplarzy
wyzwalam wszystko co jest wstanie błysnąć
więc nie wiem skąd uważasz że to problem?
cześć.
Czy jest możliwość podłączenia takiej starej lampy do a300 LINK, w aparacie nie ma takiego wejścia więc chyba tylko fotocela ?
przyszła gorąca stopka, układzik sobie zrobiłem, aparat ładnie wyzwala lampę unomat. Tylko muszę robić zdjęcia w trybie M? W innych trybach np. A aparat lampy nie widzi. Czy Wy też tak macie ?