Podziel się wrażeniami!
Polecam to szkiełko , chyba jestem jego szczęśliwym posiadaczem , jak narazie efekty rysowania tego szkła mnie powaliły, imprezy domowe przy kiepskim świetle, portrety , krajobrazy , architektura i to co lubie najbardziej , a mianowicie panoramowanie. Niedługo zamieszcze troszkę fotek zrobionych zapomocą tego szkła. Szczerze polecam warto mieć ten obiektyw w swoim warsztacie.
ghost jeśli miałabym się zdecydować na minoltę to 24/2.8
właśnie ktoś wczoraj sprzątnął mi sprzed nosa na alle - poszła za 540 zł :smileyevil:
Michel to czekam
a tymczasem dalej myślę... coś koło 25 mm byłoby ideałem ale niewiele tego
Coś pstryknąłem, nie jestem mistrzem w zdjęciach wnętrz, więc proszę wybaczyć brak artyzmu
Pierwsze dwa zdjęcia na ISO100 z zaimprowizowanego statywu, ostatnie na ISO3200 z ręki.
JPG-i wołane z RAW-ów (standardowe ustawienia LR3, usunięcie szumu kolorowego, bardzo delikatne wyostrzenie) można pobrać stąd: http://mkoziara.pl/kkm/24f28.zip.
Michel dziękuję za zdjęcia
fajnie, ze zrobione przy ciemnych ścianach, podobne mam w mieszkaniu :smileytwisted:
a jak z AF w tej minolcie? wolny, szybki? jak byś swoją ocenił?
a jak z AF w tej minolcie? wolny, szybki? jak byś swoją ocenił?
Z A850 był szybki i, jak wspominałem, bardzo pewny. Z Nexem (przez LA-EA2) jest trochę wolniejszy oczywiście, ale daje radę, no i też na celność nie mogę narzekać :smileythumbsup: