Podziel się wrażeniami!
Aż dziw, że jeszcze nie ma tu takiej informacji
http://fotopolis.pl/index.php?n=8575
długi białas
28-75 mm f/2,8
DT 55-200 mm f/4-5,6
DT 18-55 mm f/3,5-5,6
DT 30 mm f/2,8 Macro
DT 50 mm f/1,8
z ostatnich 4 wszyscy powinni być zadowoleni, bo to sa tanie obiektywy.
Mnie bardziej interesuje co za aparacik zrobili zamiast a300 bo już jest głośno od czasu o a800 zamienniku a700 i oczywiście zapowiadają wyższy model a niszy w cieniu...
Miałem kupić a300 ale podrożała, to może będzie się bardziej opłacać nowego z nowy kitem.
A takie pytanie co do obiektywów bo jak niema dopisku macro to co nie da się zrobić z bliska?? Bo ten nowy kit 18-55 bez macro to trochę......
nikt jeszcze nie wie, czy bez makro. A jak jest z SSM ?? Puszek na PMA ma nie być, ale mają być wiosną (takie słuchy chodzą) ale ile z tego racji - niewiadomo.
a gdy ja utworzyłem poprzednio temat z podobnymi przeciekami, to prawie nikt nie wierzył w te 'brednie'... tymczasem jednak jak wspominałem, Sony się ładnie rozwija.. oby tak dalej już nie tylko mordki Nikonowców i Canonowców się będą cieszyć ;D
W sumie najciekawsze z proponowanych nowości to 30 i 50.
Zamiast 30mm chciałoby się zobaczyć stałoogniskową 10mm, która nie będzie rybim okiem...
50mm to będzie ciekawa alternatywa dla MAF 50mm pod warunkiem podobnej ceny i jakości otrzymanego obrazu. MAF 50mm maluje pięknie...
Deviant napisał(a):
MAF 50mm maluje pięknie...
A takie pytanie co do obiektywów bo jak niema dopisku macro to co nie da się zrobić z bliska?? Bo ten nowy kit 18-55 bez macro to trochę......
Co kryje się pod słowem tanie 500 czy 1500 za 50?