Podziel się wrażeniami!
Aż dziw, że jeszcze nie ma tu takiej informacji
http://fotopolis.pl/index.php?n=8575
długi białas
28-75 mm f/2,8
DT 55-200 mm f/4-5,6
DT 18-55 mm f/3,5-5,6
DT 30 mm f/2,8 Macro
DT 50 mm f/1,8
z ostatnich 4 wszyscy powinni być zadowoleni, bo to sa tanie obiektywy.
No i najważniejsze, żeby upublicznić wyniki!
sam jestem ciekaw testu nowego 55-200...
Wiadomo już kiedy szkiełka, zwłaszcza 50/F.18, trafią do handlu?
ciekawe czy bedzie lepszy od sal55200 4-5,6 dt z ktorego jestem mocno zadowolony
Odgrzeję temat.
Od pewnego czasu obserwuję na Allegro 50-tki. Ceny starszych Minolt nadal wysokie, ale spadło zainteresowanie. Jak chodzą , to 50-tki Sonego. Ceny Minolty 50/1:1,7 wysokie , ale nie idą. Jak widać, wiele osób czeka na nowe szkła. Szkoda, że info o nowych szkłach jest a nie ma ich w sklepach. Idą wakacje a szkieł, jak nie ma, tak nie ma. Idą więc sigmy 70-300 a Sony z zapowiedzianym 55-200 w lesie i czeka. Uważam to za strzał w kolano. Jak jest obiektyw , to powinno się go sprzedawać a nie krzyczeć : mam ! Mam i co z tego. Osobiście też czekam na nową 50- tkę. Czekam i się wnerwiam. Przydaje się taka stałka. Czekam, ale jak do lipca nie pojawi się w sklepach, kupię 50/1:1.4 . Trudno, ile można czekać. Osobiście wolę nowe szkło od urzywanego. Zawsze to loteria przy zakupie. Już się naciąłem. Wystarczy. Trochę mnie to kosztowało zachodu. Jak kiedyś mówili w kabarecie : na chamstwo należy reagować siłom... i godnościomm... łosobistom. Facet ,,uznał,, słuszność moich ,,argumentów,, , ale po co to komu.
Moje więc skromne zdanie, fajnie , jak są nowe szkła, tylko, jak już jest info , to jeszcze lepiej jak były by one w sklepach. Tego Sonemu i sobie życzę.
Pozdrawiam.
Jan
Bylo napisane 2 strony wczesniej, ze te obiektywy pojawia sie pod koniec czerwca w sklepach. Nie ma sie co denerwowac, terminu sie nie przyspieszy.
W naszym systemie trzeba być cierpliwym jak choler a.
Co to jest jakieś tam dwa m-ce czekania.Na co poniektóre
szkła się czeka latami aby je wyrwać, Trza twardym być a
nie miętkim w czekaniu
kris kiedy testujemy DT 55-200 i DT 55-200 SAM?
kris kiedy testujemy DT 55-200 i DT 55-200 SAM?
no nie ale moze wykorzystamy nasze dojscia i moze dorwiemy sam'a, 55-200 mam