Podziel się wrażeniami!
Aż dziw, że jeszcze nie ma tu takiej informacji
http://fotopolis.pl/index.php?n=8575
długi białas
28-75 mm f/2,8
DT 55-200 mm f/4-5,6
DT 18-55 mm f/3,5-5,6
DT 30 mm f/2,8 Macro
DT 50 mm f/1,8
z ostatnich 4 wszyscy powinni być zadowoleni, bo to sa tanie obiektywy.
ja też strasznie "lubię" jak się ludzie podniecają czymś czego nie mieli w ręku
bawiłem się nową 50-ką przez parę minut, wykonałem kilka fotek i nadal nie jestem w stanie nic praktycznie o niej powiedzieć
musiał by mieć obiektyw do dyspozycji na dłużej i wykonać fotki w różnych warunkach i miejscach a nie tylko chłopcom z SFT podczas pracy
powiem tyle zdjęcia da się robić Rafiki nawet ładnie wygląda
wracając do tematu, powiem jeszcze tylko tyle od siebie, że w najbliższym stanie nie mam zamiaru przeskakiwać na FF, więc teoretycznie nie interesuje mnie to, że obiektyw jest dedykowany pod APS-C. Fakt faktem, że cena referencyjna jest jak za model pod FF, ale osobiście mnie to nie martwi FF to raczej napewno wysoka półka, szczególnie pod względem finansowym, więc sporo czasu minie (i umiejętności) zanim zmienię format.
i wracajac.. brawo Lajam! Nie ma sensu porównywać szkła pod APS-C z szkłem pod FF
trzeba zwrócić uwagę na to że w momencie pojawienia się w sklepach tej 50-ki
powinny spaść ceny minoltowskiej 50/1,7
więc jeśli komuś się nie widzi nowy obiektyw pod ASP-C
może sobie kupić używany pod FF
Mam naiwne pytanie, które nurtuje mnie od pewnego czasu. Po co np. w nowej 50/1.8 jest przełącznik AF/MF skoro takowy jest w body. Który w związku z tym ma priorytet? Zauważyłem że takie rozwiązania są też czasami w innych starszych obiektywach. Nie wiem dlaczego? Będę zobowiązany...
Jeszcze jedno pytanko. Nigdzie nie widzę informacji o osłonie przeciwsłonecznej do 50/1.8. Czy to oznacza że jest ona niepotrzebna? Bo rozumiem nie ma jej w zestawie?
Lestek napisał(a):
Po co np. w nowej 50/1.8 jest przełącznik AF/MF skoro takowy jest w body. ?
Czy DT 55-200 będzie się różnił tylko silniczkiem SAM?
W pierwszej chwili się nim zainteresowałem, ale takie mnie podejrzenie naszło...
jest inny niż poprzednik
jestem pozytywnie zaskoczony jakością tego szkła (np.ostrość)
kris napisał(a):
jest inny niż poprzednik
jestem pozytywnie zaskoczony jakością tego szkła (np.ostrość)
dejmien napisał(a):
znaczna poprawa w stosunku do poprzedniego DT 55-200?
kris ty zalatm 55-200 SAM ja wezme ze soba 55-200 standard