Podziel się wrażeniami!
przeprowadzilem test obiektywu , ustawilem na stole 5 bateri pod katem 45 stopni do aparatu ,kazda w odleglosci 1 cm, wycelowalem w 3 baterie a 4 jest najostrzejsza . co teraz?
sklep przyjmie mi aparat jako reklamacje ? czy mam sam wyslac do serwisu i jak wysle z kitem to po powrocie bedzie dzialal dobrze ze wszystkimi obiektywami?
mikael napisał(a):
sklep przyjmie mi aparat jako reklamacje ? czy mam sam wyslac do serwisu i jak wysle z kitem to po powrocie bedzie dzialal dobrze ze wszystkimi obiektywami?
Creatoor napisał(a):
A jak to się objawia? Z czym to się je?
mieszkam w norwegi i aparat kupilem tez w norwegi wiec pojde do sklepu i sie zapytam jak oni to widza . a w reklamacji mam napisac front focus jestescie pewni ze to jest to?
wedlug tego linka to ja mam back focus , bo aparat lapal mi ostrosc na 4,5 bateri a ja ustawialem na 3
mikael napisał(a):
wedlug tego linka to ja mam back focus , bo aparat lapal mi ostrosc na 4,5 bateri a ja ustawialem na 3
ok jutro pobawie sie z kartka i napisze jak wyszlo
widzę, że masz tamrona 17-50. Istnieje ryzyko, ze serwis powie, że nie serwisuje szkiel innych producentów i że to wina szkła, a jak wyślesz z kitem, to powie, ze wszsytko jest ostre (jak to przy f8 ).
w ajkiej odległości powinna być ustawiona ta kartka bo nigdzie to nie napisali? tez bym chciał przetestować swoje szkła i body.
różne. Najgorsze dla obiektywów są średnie odległości - 3, 5 metrów. Na nieskończoność w zasadzie wszystkie mierzą dobrze, a na blisko go jest tak mała, że możemy nie zauważyć że nie jest tam, gdzie powinna.
na tej stronie co podal Kris jest napisane ze najwieksze problemy wystepuja do 1 metra i przyslonie 1.4 gdzie jest najmniejsze go. ale na takich mniej wiecej ustawieniach robi sie makro ,wiec dobrego makro nie zrobie jak mi sie af myli ?