anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem

mikael-----
Początkujący

problem

przeprowadzilem test obiektywu , ustawilem na stole 5 bateri pod katem 45 stopni do aparatu ,kazda w odleglosci 1 cm, wycelowalem w 3 baterie a 4 jest najostrzejsza . co teraz?

37 ODPOW. 37
mikael-----
Początkujący

sklep przyjmie mi aparat jako reklamacje ? czy mam sam wyslac do serwisu i jak wysle z kitem to po powrocie bedzie dzialal dobrze ze wszystkimi obiektywami?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mikael napisał(a):

sklep przyjmie mi aparat jako reklamacje ? czy mam sam wyslac do serwisu i jak wysle z kitem to po powrocie bedzie dzialal dobrze ze wszystkimi obiektywami?

polecam wysłać bezpośrednio kurierem do serwisu (koszt przesyłki pokrywa Sony/serwis)
www.e-csi.pl
śmiało możesz w poniedziałek zadzwonić i się upewnić co i jak zrobić ;)

a co do pewności tego czy ze wszystkimi szkłami będzie ok - nie wiem.

Creatoor napisał(a):

A jak to się objawia? Z czym to się je?

LINK
LINK

Początkujący

mieszkam w norwegi i aparat kupilem tez w norwegi wiec pojde do sklepu i sie zapytam jak oni to widza . a w reklamacji mam napisac front focus jestescie pewni ze to jest to?

mikael-----
Początkujący

wedlug tego linka to ja mam back focus , bo aparat lapal mi ostrosc na 4,5 bateri a ja ustawialem na 3

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mikael napisał(a):

wedlug tego linka to ja mam back focus , bo aparat lapal mi ostrosc na 4,5 bateri a ja ustawialem na 3

z tym zawsze u mnie problem ;)
dlatego podałem link.
zrób też test karty do sprawdzania BF/FF

Początkujący

ok jutro pobawie sie z kartka i napisze jak wyszlo

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

widzę, że masz tamrona 17-50. Istnieje ryzyko, ze serwis powie, że nie serwisuje szkiel innych producentów i że to wina szkła, a jak wyślesz z kitem, to powie, ze wszsytko jest ostre (jak to przy f8 :-) ).

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

w ajkiej odległości powinna być ustawiona ta kartka bo nigdzie to nie napisali? :( tez bym chciał przetestować swoje szkła i body.

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

różne. Najgorsze dla obiektywów są średnie odległości - 3, 5 metrów. Na nieskończoność w zasadzie wszystkie mierzą dobrze, a na blisko go jest tak mała, że możemy nie zauważyć że nie jest tam, gdzie powinna.

mikael-----
Początkujący

na tej stronie co podal Kris jest napisane ze najwieksze problemy wystepuja do 1 metra i przyslonie 1.4 gdzie jest najmniejsze go. ale na takich mniej wiecej ustawieniach robi sie makro ,wiec dobrego makro nie zrobie jak mi sie af myli ?