Podziel się wrażeniami!
przeprowadzilem test obiektywu , ustawilem na stole 5 bateri pod katem 45 stopni do aparatu ,kazda w odleglosci 1 cm, wycelowalem w 3 baterie a 4 jest najostrzejsza . co teraz?
teraz fotka z odleglosci ok 2 metrow obiektyw na 50mm f 2.8 cel srodkowa bateria. czy to co wyszlo to tak ma byc?
moim zadniem, wytężając wzrok na tym mini znaczku pocztowym idac ze to moze byc FF.
wieksze zdjecie jest potrzebne by powiedziec co kolwiek
zamieszczam test z kartka aparat na statywie na oko 45 stopni . na moje oko to ostrosc padla daleko za trojke. i pytanko czy jestem w stanie robic ostre zdjecia tym aparatem ?
mikael napisał(a):
zamieszczam test z kartka aparat na statywie na oko 45 stopni .
no to jeszcze raz ( wkoncu sie naucze )moze teraz bedzie dobrze
jak dla mnie to coś tu jest robione nie tak , ostrość jest na ostatnich paskach BF na maksa , tylko czy to zdjecie zostalo prawidlowo wykonane o to jest pytanie.
trudno ustawic aparat na 45 stopni nawet na statywie , jutro maszynowo zagne plache na 45 stopni i na niej opre kartke bedzie super dokladnie . mimo wszystko ostrosc padla beznadziejnie
no wiec kolejny test kartka oparta na ramce zagietej na 100% na 45 stopni , przy 17 mm totalna klapa ale przy 50 mm nawet nie zamieszczam fotki bo jest super tak jak ma byc . testowalem 2 obiektywy na kazdym jest to samo . jesli mi tego w serwisie nie zrobia to nigdy nie zrobie ostrej fotki na 17 mm ?
pomozecie ?
co tu pomagać. Jak nic masz BF/FF
Pytanie: co ma iść do regulacji :smileyarrow: szkło / aparat / szkło i aparat
najlepiej się kontaktować z serwisem.