anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

wratislavian
Początkujący

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

207 ODPOW. 207
wojtek0
Początkujący

Widziałem na allegro chyba w środę nówki sztuki coś około 650pln-bierz póki są bo warto !!!

efbiaj
Początkujący

Witam, również jestem zainteresowany tym obiektywem. Na Allegro sprawdzałem - już nie ma. Obdzwoniłem kilka sklepów w 3-mieście i wszędzie są braki (fj, mm, sc gdynia, cyfrowe, foto-net) + każą czekać 2 miesiące.
Jeżeli ktoś ma info gdzie można taki obiektyw dostać w rozsądnej cenie - prośba o info.

wojtek0
Początkujący

Proszę tu jest link oni wystawiali go na allegro http://fotoklik.pl/foto/obiektywy-foto. ... &limit=all

efbiaj
Początkujący

Dzięki za info.

acetate
Początkujący

Mam takie dość prostackie pytanie, dotyczące obiektywu Sony 50 f/1.8... Większość takich stałek posiada wbudowaną i wysuwaną osłonę przeciwsłoneczną. Jednakże nigdzie nie mogę się doczytać i dopatrzyć, czy ten obiektyw ma ową osłonę...
Zamierzam w niedalekiej przyszłości zaopatrzyć się w ten obiektyw i góry dziękuje za odpowiedź ;)

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Nie ma osłony przeciwsłonecznej bo znakomicie zachowuje się pod światło :P

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
acetate
Początkujący

Czyli brak tej osłony mam odbierać jako zaletę obiektywu :)? Bo wiem, że Sony teraz robi wszystko by uprościć i sprawić, by były tańsze ich produkty foto (np. te metalowe mocowanie, które w tej stałce jest plastikowe) i kurcze strasznie waham się, czy ta stałka czy minolte 50 1.7, ale wolę jednak nowy sprzęt... Tak czy siak patrząc na podobne szkła np. canona 50 1.8 za okolo 400 zl, to i tak poczekam jeszcze aż stanieje 😜

Dziękuje za odpowiedź :upside_down:

efbiaj
Początkujący

acetate napisał(a):

Bo wiem, że Sony teraz robi wszystko by uprościć i sprawić, by były tańsze ich produkty foto (np. te metalowe mocowanie, które w tej stałce jest plastikowe) Tak czy siak patrząc na podobne szkła np. canona 50 1.8 za okolo 400 zl, to i tak poczekam jeszcze aż stanieje ;p(:

Wspomniany przez ciebie obiektyw Canona, również ma mocowanie plastikowe i nie doczytałem się, że posiada osłonę. Z tego co zdążyłem się zorientować, to jest chyba norma przy obiektywach w tej klasie u wszystkich producentów.
Z drugiej strony w body też masz plastik - więc co za różnica :)
Ja już zamówiłem w Vobisie za 560pln - niestety trzeba czekać do 10 listopada :(

acetate
Początkujący

Aha ;) Dziękuje za odpowiedzi ;)

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Ten obiektyw jest świetny pod swiatło, ja osobiście sie bardzo zdziwiłem jak;). Nie ma osłony bo przednia soczewka jest wystarczajaco głęboko osadzona. Myśle że jest wart swojej ceny.