Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/162.1-Test_obiek ... 8_SAM.html
młot na ceny MAFek
Ja myślę, że teraz wychodzą szkiełka na małe matryce, a za kilka lat pełne matryce zejdą do segmentu EL i dzisiejsi nabywcy szkiełek dedykowanych będą się śmiali baranim głosem.
I dlatego to czy obiektyw kryje pełną klatkę może mieć swoje znaczenie.
Filipski napisał(a):
Ja myślę, że teraz wychodzą szkiełka na małe matryce, a za kilka lat pełne matryce zejdą do segmentu EL
temat Sony DT 50 mm f/1.8 SAM vs MAF 50 mm f/1.7 powinien moim zdaniem być zakazany na tym forum
dejmien napisał(a):
temat Sony DT 50 mm f/1.8 SAM vs MAF 50 mm f/1.7 powinien moim zdaniem być zakazany na tym forum
czyli z niecierpliwością czekamy
Jak to po co???Lajam napisał(a):
Filipski napisał(a):
Ja myślę, że teraz wychodzą szkiełka na małe matryce, a za kilka lat pełne matryce zejdą do segmentu EL
A po co matryca FF w takim aparacie?
To lepsze zdjęcia gwarantuje?
Lajam napisał(a):
Filipski napisał(a):
A po co matryca FF w takim aparacie?
To lepsze zdjęcia gwarantuje?
Deviant napisał(a):
W sumie można z przymrużeniem oka napisać, że pełna klatka jednak gwarantuje lepszej jakości zdjęcia. Chodzi mi o przejścia tonalne, które na pełnej klatce mają większy zakres...
nie miałem na myśli tego, że DT to coś złego. nie przewiduje w najblizszym czasnie nawet przesiadki na FF. z 300 mi dobrze. zrobcie test. bo teoretycznie szkło dedykowane do FF powinno lepiej wypaść na apsc. prawda lajam?
ale nic z powyzszego nie jest powodem wyboru MAFki. poprostu miałem raz to szkło w rękach i bardzo mi się spodobało. bardziej metalowe:) i tańsze.
może to płytkie ale wole coś chłodnego w dotyku i cieższego;p
Mi tego nie mów...mam Tokinę 80-200/2.8 - lekkie to to nie jest :smileyhappy:wratislavian napisał(a):
może to płytkie ale wole coś chłodnego w dotyku i cieższego;p