anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

wratislavian
Początkujący

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

207 ODPOW. 207
Maciejus-M1
Początkujący

Wczoraj właśnie widziąłem na stronie Sony za 700 zł. Ale spoko wejdzie na rynek miesiąc,dwa, przyjdzie dostawa i na ceneo znajdziesz go za 450 -500 zł.

profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

Dzowniłem do Centrum Sony do Altusa w Katowicach i tam przemiły pan poinformował mnie, że wysyłka obiektywu będzie 21 czerwca , przesyłka idzie 1-2 dni, więc 24 czerwca ma być dostępny w sprzedaży w cenie 699 zł :)

Maciejus-M1
Początkujący

dejmien napisał(a):

Dzowniłem do Centrum Sony do Altusa w Katowicach i tam przemiły pan poinformował mnie, że wysyłka obiektywu będzie 21 czerwca , przesyłka idzie 1-2 dni, więc 24 czerwca ma być dostępny w sprzedaży w cenie 699 zł :)

Jakaś promocja na wejście albo coś :smileyquestion: Bo 700 to ona kosztuje na stronie Sony
Widziałem go dzisiaj w sklepie internetowym za 724 zł. :smileyevil:

Lestek------
Początkujący

700? Dużawo :( Chyba poczekam aż Sony ochłonie.
Nigdzie nie znalazłem informacji czy szkło posiada osłonę przeciwsłoneczną i czy kręci się przednia część?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Lestek napisał(a):

700? Dużawo :( Chyba poczekam aż Sony ochłonie.
Nigdzie nie znalazłem informacji czy szkło posiada osłonę przeciwsłoneczną i czy kręci się przednia część?

osłony nie posiada (MAF również ;) )
i z tego co pamiętam (ale mogę się mylić), to nie kręci "mordką" :smileythumbsup:

Jasne, że fajnie by było gdyby kosztowała 400plnów. Ale patrząc na ceny minolty 50mm, której nie kupimy nowej (gwarancja / FV) to cena jak na szkiełko świeżo po premierze, nie jest źle ;)

z czasem się cena unormuje :smileythumbsup:

Początkujący

Kris dzięki!
W takim razie zaktualizuję podpis z "Wkrótce Sony DT 50 mm f/1.8 SAM" na "Kiedyśtam Sony DT 50 mm f/1.8 SAM" 😆
Aktualnie mam dylemat co kupić z czerwcowej wypłaty, 50-tkę czy lampę :c5

luvr-----
Początkujący

Lestek napisał(a):

W takim razie zaktualizuję podpis z "Wkrótce Sony DT 50 mm f/1.8 SAM" na "Kiedyśtam Sony DT 50 mm f/1.8 SAM" 😆

marudzisz :?
nawet nie pytam jaka cena bylaby dobra :smileyrolleyes: 200/300/400 zlotych ?
ludzie kupuja niemal 20letni odpowiednik za cene niewiele nizsza od nowego szkla i nienarzekaja....

jasne ze mozna probowac porownac cene sal 50mm 1.8 do ceny canonowskiej 1.8....
ale canonowska wersja jest juz dojsc dlugo na rynku, wiec ich porwnywanie nie jest dobre.

Maciejus-M1
Początkujący

Spokojnie :c6
Ta cena była narazie z jednego sklepu. Pozatym jak znajdziesz 5 10 zapaleńców na to szkło to zawsze można porozmawiać o cenie... Bezpaniki ludzie 8-)

profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

no to sobie poczekamy... Sony znów zmieniło plany i wysyłki z magazynu centralnego dopiero od 21 lipca :|

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! :[

wratislavian
Początkujący

ostatnio widziałem nowe trzysetunie w FJ także jest dobrze.