anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

wratislavian
Początkujący

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

207 ODPOW. 207
ronie-----
Początkujący

A więc nowy obiektyw już jest dostępny do kupienia.
http://www.allegro.pl/item690464628_son ... oklik.html
Na pewno jest dostępny w sklepach internetowych, ale - szczerze - nie chce mi się szukać 😜

wratislavian
Początkujący

zatem jestem za usunięciem tego tematu i założeniem go od nowa. 645... lekka przesada...

zresztą nic tylko kupować i sprzedawać w niemczech:
http://cgi.ebay.pl/Sony-DT50mm-F1-8-SAM ... 7C294%3A50

ronie-----
Początkujący

Nie rozumiem, to miałoby wyjść taniej? Przecież na ebayu to koszt bez mała 870 zł.
Chyba, że to była forma sarkazmu

wratislavian
Początkujący

kupowac w polsce i sprzedawac w niemczech. bez wysublimowanej formy sarkazmu.

oldguest
Początkujący

Obiektywy powinny być już w Salonach Sony Centre. Cena 699zł u nas jest.

wratislavian
Początkujący

miała być budżetówka... u C i N termin budżetówka chyba bardziej znajduje odzwierciedlenie w rzeczywistości, a obiektywy są bardzo podobne. jak ta wariacka cena się utrzyma to na nic moje marzenia, że minolty stanieją.

Lestek------
Początkujący

699... dużawo. Ciekawe ile u niezależnych albo w FJ.

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Spokojnie rynek zweryfikuje ceny :P

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Skoczek
Początkujący

franek napisał(a):

Skoczek napisał(a):

Jeśli teraz w którymkolwiek sklepie pojawiłby się ten obiektyw za powiedzmy 600-650zl, to założę się, że kilkadziesiąt egzemplarzy rozeszłoby się w ciągu chwili ;). Przy marży ok 20-30% to daje niezły zysk :).

:slight_smile: Marża na foto jest już dawno zarżnięta i to dużo bardziej jak na sprzęt IT.

To dlaczego po odpowiedniej rozmowie w sklepie foto mozna kupic sprzet bez zadnych problemow za 90% ceny półkowej? Puszczają pod wodą? Wątpię...

699... 645... Odliczam... ;)

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

tak rynek zweryfikuje jak zwykle biedny polaczek kupi za 699zl , a bogaty amerykaniec za 469zl (BUDŻETÓWKA)...