Podziel się wrażeniami!
Witam jestem szcześliwym posiadaczem A350
mam go około 2miesięcy
partząc przez finder widze kilka czarnych pyłków , matówka jest czysta pyłki są w środku za matówką , macjie jakis pomysł jak sie ich pozbyć , w a350 matówka nie jest wymienialna ciekawe co na to serwis , bo chyba przestrzeń miedzy matówka a szkłem od findera powinna być szczelna
co wy na to ?
jogi19821982 napisał(a):
ciekawe co na to serwis , bo chyba przestrzeń miedzy matówka a szkłem od findera powinna być szczelna
co wy na to ?
dzwoniłem do serwisu sony i otrzymałem miła informacje , czyszczenie matrycy lustra itd za free do 6 miesiecy po zakupie L)
nie chodzi o pyłki na matówce ani lustrze czy matrycy to norma pyłki mam w finderze a to powinno być szczelne nie ma tam dojścia
kris napisał(a):
jogi19821982 napisał(a):
ciekawe co na to serwis , bo chyba przestrzeń miedzy matówka a szkłem od findera powinna być szczelna
co wy na to ?
witaj,
nie wiem dlaczego taka opinia
żaden aparat nie ma szczelnej komory......ile to się nasłuchałem opinii o najwyższych modelach nikona/canona, które są uszczelnione - a jednak, matówki/matrycę trza czyścić - nie ma innej opcji
i nie wiem czemu serwis miałby coś do powiedzenia - to normalne, przy korzystaniu z lustrzanki, że i matryca i matówka się brudzą - niestety kurz i pyłki są wszędzie.
spróbuj przedmuchać okolice matówki gruszką...
jeśli to nie pomoże, możesz spróbować czyścić matówkę i szybkę AF we własnym zakresie....
ja jednak tego nigdy nie robiłem - spytaj Lajama, on to robił
jogi19821982 napisał(a):
nie chodzi o pyłki na matówce ani lustrze czy matrycy to norma pyłki mam w finderze a to powinno być szczelne nie ma tam dojścia
Aby tak było jak piszesz , niestety dmuchałem na matówkę oglądałem ją od środka pod światło i stwierdzam ze jest czysta (abym sie mylił) , w serwisie mówili że w A350 ma wyjmowana matówkę wiec modle sie aby były one pod lub nad matówka a nie dalej. okaże sie w czwartek , niby nic wielkiego ale strasznie kują w oko tym bardziej ze aparacik mam od miesiąca i zbierałem na niego kilka miesięcy ,:(
jogi19821982 napisał(a):
Aby tak było jak piszesz , niestety dmuchałem na matówkę oglądałem ją od środka pod światło i stwierdzam ze jest czysta (abym sie mylił) , w serwisie mówili że w A350 ma wyjmowana matówkę wiec modle sie aby były one pod lub nad matówka a nie dalej. okaże sie w czwartek , niby nic wielkiego ale strasznie kują w oko tym bardziej ze aparacik mam od miesiąca i zbierałem na niego kilka miesięcy ,:(
Aparaci odebrany z serwisu , diagnoza pyłki nad matówka (nie mam pojęcia jak tam sie dostały obstawiam
a nieszczelnosc uszczelki matówki
b błąd w sztuce przy składaniu aparatu
Serwis wyczyscil matówkę od str wewnętrznej
wazne serwis do 6 miesiecy od zakupu aparatu czysci za free lustro matryce i matowke po 6 miesiącach usługa odpłatna
pozdrawiam
jogi1982 napisał(a):
a nieszczelnosc uszczelki matówki
Na czyszczenie matówki są sposoby różne i poprzeczne i podłużne
Ja jak pierwszy raz wymieniałem sobie w D7D na MLkę to uświniłem ją
jak diabli i żadne dmuchanie , pędzelkowanie nie przynosiło dobrego
efektu .I dałem sobie spokój z jej czyszczeniem .Za jakiś czas zanabyłem
drugą. Wymieniłem już bardziej ostrożnie i sterylnie i było ok aż do czasu
jak znowu pyłów nałapała .
To ją wyczyściłem sposobem jeża i było ok
PS
A czy kolega jogi to ma brata bliźniaka