Podziel się wrażeniami!
Mail do SONY:
Witam serdecznie w związku z tym,że odżyła dyskusja na forum SONY na temat braku możliwości odtwarzania plików w formacie mkv oraz systemu plików NTFS chciałbym jeszcze raz zadać pytanie w imieniu wielu użytkowników modeli z roku 2012 między innymi w TOP modelu roku HX850 co stoi na przeszkodzie aby dodać te formaty do obsługi tego modelu w aktualizacji ? Jak to możliwe,że odtwarzacze BD SONY oczywiście miały już taką możliwość od 2010 roku a telewizory zyskały ją dopiero w 2013 roku a wytłumaczenie ,które My jako użytkownicy forum dostaliśmy za pośrednictwem pani Agnieszki_J (Community Manager) odpowiedź z firmy SONY ,że "Na przeszkodzie umożliwienia odtwarzania plików mkv stoją możliwości podzespołów zastosowanych w starszych modelach, których w nowych modelach już nie ma, ponieważ zostały zastąpione innymi, o wyższych parametrach". Jak to możliwe ,że obecnie telewizory HD Ready mają już taką możliwość !!! Czy KDL-32W600A ma lepsze parametry od HX850 ? Dlatego proszę o konkretną odpowiedź i nie w stylu ,że w modelach 2013 zmieniły się podzespoły i dały możliwość obsługi tych plików mkv i NTFS.
cd. 23.12.2013
Szanowny Panie
dziękujemy za kontakt z firmą Sony
Sprawa numer: 9390132
W nawiązaniu do korespondencji informuję, iż zmiana specyfikacji urządzeń już zakupionych, na podstawie propozycji użytkowników, którzy chcieliby coś zmienić dodać, etc. jest niespotykaną praktyką wśród producentów urządzeń RTV.
Wynika to z faktu, iż różne osoby oczekują różnych funkcji. Proszę sobie wyobrazić sytuację, w której za każdym razem gdy dany Klient chciałby coś zmienić, dany producent to robi.
Dziś chciałby Pan abyśmy dodali żądane funkcje.
My to robimy.
Jutro zgłasza się do nas Klient, który żąda abyśmy ją wyłączyli ponieważ on świadomie zakupił telewizor. Przed zakupem zapoznał się w pełni z jego specyfikacją i instrukcją obsługi.
Opisana sytuacja mogłaby wywołać wrażenie braku konsekwencji u takiego producenta, a co za tym idzie również brak zaufania.
Informuję, iż wprowadzając dany produkt na rynek, udostępniamy także jego specyfikację oraz instrukcję obsługi po to aby użytkownik mógł się z w/w zapoznać i dokonać świadomego zakupu.
Tak jak Panu pisałem wcześniej, wszelkiego typu zgłoszenia dotyczące nowych funkcji są rejestrowane i przesyłane do odpowiedniego działu.
Jeśli wprowadzenie owych funckji jest możliwe, staramy się to robić w nowych produktach.
Udostępniamy również różne modele z różnymi funkcjami do wyboru. Zalecamy i zachęcamy do zapoznania się ze specyfikacją i instrukcją obsługi przed zakupem.
Cieszę się, że mogłem Panu wyjaśnić owy proces. Wierzę, że spotka się z Pana przychylnością.
Z wyrazami szacunku
Łgarze. Przeciez jeszcze wczoraj twierdzili, że na przeszkodą jest zacofanie technologiczne. No faktycznie wzięcie playera z serii W i dostosowanie go do serii HX to wyzwanie technologiczne.
Po dnaich wolnych się ustosunkuję do całej treści.Tak temat rozmydlić to właśnie jest SONY nic konkretnego tylko ogródkami pzdr
Nie wnikam w takie szczegóły jak NTFS i MKV czy jest to możliwe żeby dodać do obsługi do ubiegłorocznych TV bo mi to do szczęścia nie potrzebne, ale jeżeli byłoby to możliwe to nie ładnie ze strony Firmy SONY że ludzi "kiwa". Z drugiej strony wspomnę tu przy okazji o innych mankamentach które mnie denerwują. Pojawiają się nowe modele i w ciągu roku dostają kilka aktualizacji softu, a potem coraz rzadziej, po roku pojawiają się nowe modele i znów pojawia się historia, a posiadacze wcześniejszych modeli mogą sobie pisać, dzwonić i liczyć tylko na łaskę pracowników SONY. Wiem co mówię bo mam HX755 i czekam już rok na naprawę i nowy soft, bo jak w lipcu była ostatnia - tak cisza, i te aktualizacje nie poprawiły tego o co mi chodzi, a co już zostało naprawione w tegorocznych TV więc przepraszam czy ja jestem czepialski czy ludzie z Firmy SONY "kiwają" ludzi - bo jeżeli te modele mają obsługę dwóch platform cyfrowych, które się połączyły, a nie mogą dodać tej trzeciej którą dodali do modeli tegorocznych no to wiadomo że to kwestia softu, a nie technologiczna.
Pytam się, czy interesują ich tylko modele z tego roku, a potem tylko wyrywkowo przypominają sobie że coś tam wydali kiedyś.
Teraz przymierzają się do 4K, a co potem będzie?
Samsung jak widać pamięta o wczesniejszych modelach http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/hbo-go-dostepny-na-samsung-smart-tv-r485
odpowiedź na maila z SONY:
Witam! No dobrze ostateczna rozgrywka.Co stałoby na przeszkodzie jeżeli klienci coś firmie sugerują ona ma taką możliwość i z tego korzysta ? Była by chwalona przez wszystkich ale jak widać Wam na tym za bardzo nie zależy ! Co do oczekiwań klientów to proszę łaskawie zapytać jakiegokolwiek o możliwość dodania do jego TV HX850 obsługi mkv i NTFS i znaleźć jednego ,który nie chce wiem są tacy,którym nie zależy i powie dla mnie bez znaczenia ale nikt nie powie w tym przypadku ZABRANIAM nie chcę bo według Pana rozumowania to szkodzi telewizorowi i jego ściśle określonej specyfikacji i nigdzie nie pisałem ,że czegoś żądam,żądamy my jako użytkownicy tego modelu tylko PROSIMY jeżeli jest taka możliwość techniczna a na pewno jest o dodanie jej ! Tak Pan już rozmydlił temat ,że nawet w tej ostatniej odpowiedzi nie ma o czym była mowa na początku.Jakim brakiem konsekwencji firmy byłoby dodawanie nowych możliwości w TV jeżeli istnieją do tego możliwości techniczne ?! Zabieranie ich zrażałoby a nie dodawanie ma Pan jakieś dziwne pojęcie o tym ! Jeszcze raz wrócę do zakładki w menu POLECANE bo jakoś nie otrzymałem odpowiedzi w żadnym mailu na temat tych reklam , w której specyfikacji tego TV HX850 było zawarte ,że mogą się one pojawić ?! To nie przeszkadzało w dodaniu ich do ściśle określonej specyfikacji tego telewizora a mkv i NTFS już się w tym nie mieści ?! Pozdrawiam !
Ale męczycie tego kotka, ileż można?
Takich co to potrzebują jest 3-5%. Ekonomicznie nieuzasadnione i tyle.
Ale będziecie cisnąć na maksa, męczyć, żebrac...
Kup sobie Popcorn Player, postaw obok TV i nie dość, że totalnie wszystko odtworzy, to jeszcze będzie w tym samym czasie ściągał inne rzeczy z Internetu.
Oczywiście, że możesz kupic sobie Popcorna, ale nie o to chyba chodzi. To nie są tv za 1500 złotych, a my wymagamy, bo psich pieniędzy nie zapłaciliśmy.
Popcorn to ja se mogę kupić i zjeść jak dołożą mkv i NTFS do HX850 ! Maarcell gadasz jak ten z SONY czyli od rzeczy robiłeś już jakąś ankietę ,że ci wyszło 3-5% i do tego ekonomicznie nieuzasadnione widać ekonomicznie nieuzasadnione rzeczy robią teraz wszystkie firmy bo to standard nawet w najsłabszych modelach.Co do stawiania różnych rzeczy obok telewizora to wiem co można postawić np. pralkę będę widział jak się pierze oglądając telewizję.Kolejna rada jak używać 10 urządzeń z dziesięcioma pilotami zamiast jednego z jednym pilotem.
Szanowny Panie
dziękujemy za kontakt z firmą Sony.
Sprawa numer: 9723316
W nawiązaniu do korespodencji informuję, iż niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić co zadowoli wszystkich użytkowników. Z doświadczenia wiemy, iż oczekiwania naszych Klientów są bardzo różne, czasem sprzeczne. Pisałem Panu o tym we wcześniejszej korespondencji. Podtrzymuję stanowisko, iż zmiana specyfikacji telewizora nie jest uzależniona od zgłoszeń użytkowników ze względu na powyższe. Rozumiem, że Pan i wiele innych osób życzyłoby sobie dodanie wspomnianej funkcji. Jednak wyjaśniam, iż są na świecie ludzie, którzy sobie tego nie życzą ponieważ zakupili urządzenie świadomie z określonymi specyfikacjami.
Wierzę, iż powyższe uzasadnienie uświadomi Panu rzeczywisty obraz sytuacji. Oczywiście to czy się Pan z tym zgodzi czy nie zależy od Pana.
Ponownie informuję, iż wszelkie zgłoszenia dotyczące dodatkowych funkcji są rejestrowane i zgłaszane do odpowiedniego działu. W miarę możliwości są one wprowadzane w nowych modelach.
Dodatkowo wyjaśniam, iż wyświetlanie reklam nie jest specyfikacją urządzania. Telewizor został stoworzony z myślą o odtwarzaniu określonego sygnału. Owy sygnał nie zawsze jest zależny od firmy Sony.
W przypadku dalszych pytań, jestem do dyspozycji.
a oto mój komentarz : widzisz Boże i nie grzmisz !