anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Podświetlenie HX 820

profile.country.PL.title
misiek1955
Użytkownik

Podświetlenie HX 820

witam forumowiczów
Sprawa dotyczy telewizora 46HX 820. Wdolnych narożnikach ekranu wyrażnie widoczne jaśniejsze plamy mniej więcej 3x3 cm.Problem nasila się przy oglądaniu wieczorem przy słabszym świetle.Czy to wada czy standard ? W ogóle moja ocena tego modelu jest negatywna ,opisywałem już problem z konwersa 2D na 3D.Poprzedni model Hx 800 był o niebo lepszy a czerń o dwa 'nieba'
Zapraszam do dyskusji ,może jest jakiś sposób na wyeliminowanie wad podświetlenia.

13 ODPOW. 13
Woytas_PL
Początkujący

wstawianie zdjęci jest bezcelowe , zdjęcie można wykonać tak , że święcące narożniki mogą być bardzo widoczne lub nie

co do montażu matryc ... to w mojej padniętej serii W4500 (ciemny pas przez środek na całej matrycy .. chyba jakiś standardowy pad tych matryc - wszystkim moim znajomym , którzy kupili te TV tak samo się psuły ) przed wymianą a była to jeszcze technologia LCD ( W LED świeci od krawędzi ) też było widać chmurki po wymianie zdecydowanie lepiej ... najwyraźniej polskie ręce lepiej to skręcają niż słowacki ... to tak w nawiązaniu do ceł i akcyzy (w UE :slight_smile: )

na marginesie ... w sklepach rtv typy saturn lub MM produkty SONY chyba sprzedają XXXX
jak widzę najwyższego HX tak ustawionego , że świeci gorzej niż najtańszy BX to aż żal

Edytowano 18.10.2011
Niecenzuralne słowo.
Zimny.

mapet-----
Początkujący

W telewizorach LED jest to normalna sprawa i nie znalazłem jeszcze takiego który by tego w mniejszym lub większym stopniu nie posiadał dlatego dziwie się takiemu pedantycznemu podejściu jeżeli pokażesz mi taki LED który nie ma tego problemu wcale a pracując w EURO obejrzałem ledowców kilkanaście rożnych marek i każdy ma z tym delikatny mniejszy lub większy problemik i taka jest prawda i nie ma to znaczenia czy to jest wyższa czy niższa półka telewizorów dlatego nie wiem zupełnie w czym jest rzecz o idealnie czystej czerni w tego typu technologii możemy zapomnieć i włożyć na razie między bajki .
Moim osobistym zdaniem seria HX920 i 820 to i tak bardzo udane modele które wyprzedzają jakością właśnie czerni inne marki i ta czerń jest najbardziej zbliżona do rzeczywistej .
Ktoś tu pisze o cloudingu absolutna bzdura wpisz to hasło i obejrzyj jak wygląda prawdziwy clouding w tej serii HX tego problemu po prostu według mnie nie ma albo jest bardzo ale to bardzo minimalny dla nie jednego oka praktycznie niewidoczny.
Pozdrawiam i życzę przyjemnego użytkowania sprzętu.

zry-----
Początkujący

Według mnie wszystkie sprzęty techniczne i motoryzacyjne (szczególnie !) są u nas droższe, ale to nie tylko ze względu na rynek, ale na chore podatki - w USA mają tylko gorszy lokalny podatek katastralny od nieruchomości (Kołodko chciał go u nas wprowadzać, nigdy więcej komuchów !). My mamy paskudne podatki, akcyzy i cholera wie co. Ponad 2 litrowa honda accord (troszke inna niż nasza) kosztuje w USA koło 24 tys USD, a u nas?
Tam mają tylko gorzej z utrzymywaniem z opieki społecznej mniejszości rasowych i etnicznych. Też by mne szlag trafiał jakbym pracował na bezrobotnego z własnej woli Murzyna.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Odchodząc od tematu cloudingu, który jest "normalna" rzeczą w LED LCD - cena w Polsce w porównaniu do USA jest inna z kilku powodów, a najprostszym są koszta logistyczne i ceny połączeń producent-> rynek USA VS producent->runek Polski. Nie wiem jak Sony zaopartuje się w sprzęt ale jeśli jest większa ilość pośredników cena zawsze wzrośnie.

Odnośnie cloudingu - raczej bym zmienił ustawienia niż gilgał matrycę.

Pozdrawiam Stubb