Podziel się wrażeniami!
Witam
Wybieram TV i potrzebuję info jakie różnice są pomiędzy seriami 6 7 8
Wiem że 8 ma 3D ale czym jeszcze się różnią?
Może trochę nie w temacie, bo chciałem napisać o podobieństwach wszystkich w/w modeli, otóż jak rozważasz kupno tv Sony to niezależnie jaki model wybierzesz będziesz miał problemy z usługami sieciowymi.
Od jakiegoś czasu nie działają propozycje muzyki z YouTube w zakładce muzyka. Mam często problemy z odtwarzaczem multimedialnycm który najzwyczajniej nie chce się uruchomić a jedynym ratunkiem jest reset fabryczny całego telewizora co jest cholernie upierdliwe jak się ma już wszystko w TV poustawiane. Social View też nie działa, mało tego ostatnio byla aktualizacja oprogramowania która w zasadzie nic nie poprawiła z tych problemów. Nawet polski Support nie wiedział co właściwie aktualizacja wprowadzała po czym pojawiła się lakoniczna wiadomość, że poprawiała stabilność i szybkość działania aplikacji sieciowych (chyba w testach bo problemy o których piszę pozostały i wcale nie odczuwam tego szybszego działania). kilka osób z tego forum na pewno potwiedzi te problemy.
Dodatkowo wystapił u mnie problem z przypisywaniem programów w EPG, otóż jak próbuje wskazać nierozpoznany program w usługach cyfrowych to zawiesza się cały telewizor po czym (jakieś 30sek.) się restartuje.
I na pewno nie jest to spowodowane kiepskim połączeniem internetowym bo tv mam podłączony bezpośrednio do modemu UPC (120Mbit/s) za pomocą skrętki.
No to by było na tyle jesli chodzi o podobieństwa. Mój model to KDL-55W805, ale oprogramowanie w tych modelach pewnie jest podobne.
Acha, i pewnie nawet nikt z Sony nie odpowie na Twoje pytanie bo chyba w ogóle tu nikt nie zaglada w celu jakiejkolwiek pomocy.
Coś w tym jest co mówisz.
Do wparcia pisałem i rzeczywiście jest tam jakiś problem,
stąd znalazłem się tu na forum żeby otrzymać informacje które są trudne do uzyskania od SONY
Najlepiej daj sobie spokój z Sony. Ja kupiłem i żałuję.
Jak masz wybrane aplikacje w częsci "Moje aplikacje" to wybierając tam aplikację i naciskając ten przycisk masz opcję usuwania aplikacji z tego miejsca i jej przenoszenie. Nie działa ta funkcja na "Wybrane".
Jak nie chcesz mieć problemów to nie kupuj Sony. Też sie wpakowałem i żałuje. Nigdy więcej.
Wstępne rozeznanie
W6 -Brak NFC oraz 3D
W7 -Brak 3D
W8 -Brak Braków
Kup W8 i witaj w klubie.
W7 tez do niczego. Jakies smugi i paski na ekranie. Smart porazka...