Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich klubowiczów.
Na pożegnanie wakacji przygotowaliśmy dla was coś specjalnego.
Zapraszam na spotkanie i warsztaty, które będą okazją do nauki, wypróbowania naszego sprzętu,
ale przede wszystkim spotkania klubowiczów w „realu”
Ponadto na miejscu będzie cała nasz ekipa moderatorska, zapraszam do rozmów
Oczywiście w spotkaniu i warsztatach mogą wziąć udział członkowie naszego klubu.
Gdzie?
Windsor Palace Hotel
Jachranka 75 k/Warszawy
05-140 Serock
http://www.windsor.hotelekorona.pl" target="_blank
Kiedy?
Sobota 28 sierpnia od 12:00 do 18:00
Zapewniamy sporo atrakcji i motywów do fotografowania.
Dla chętnych z poza Warszawy możemy podstawić autokar.
UWAGA!!
Autobus będzie czekał o 11:00 na ul. Jana Pawła II
na dawnym przystanku Polskiego Expresu.
Czyli tuż obok dworca
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc w autokarze proponuję zrobić w tym wątku zapisy.
Odjazd o godzinie 11:00 powrót (wyjazd z hotelu) o 18:00
W związku z tym że głównie będziemy w plenerze warto się ubrać stosownie do pogody.
Proszę o wpisywanie nicka i dopisek czy autokar czy transport własny:
.....
.....
Planistigmat napisał(a):
Nowe aparaciki sa naprawde fajne.
buzz, nie było zbyt wiele czasu na rozmowy. Mam nadzieję że przyjedziesz na najalbliższy plener.
Tak czy inaczej bardzo się cieszę że dotarłeś na nasze spotkanie.
A tak swoją drogą wszelkie pierwsze wrażenia, wnioski i uwagi odnośnie nowego sprzętu chętnie przyjmę na PW.
Rafiki napisał(a):
buzz, nie było zbyt wiele czasu na rozmowy. Mam nadzieję że przyjedziesz na najalbliższy plener.
Tak czy inaczej bardzo się cieszę że dotarłeś na nasze spotkanie.
Było przesympatycznie. Bardzo się cieszę, że znów Was mogłem zobaczyć. Bardzo żałuję, że jak wróciliśmy do Warszawy odłączyłem się od stada i już do niego nie wróciłem
Nowe alfetki są bardzo fajne, pozytywnie mnie zaskoczyły. Jednak nie mogłem się zupełnie przyzwyczaić do przesunięcia kółka i zastąpienia go włącznikiem (tak wiem, że to już kolejne aparaty z tą zmianą, ale to pierwsze którymi się bawiłem z "nowym" włącznikiem). Cztery razy wyłączyłem aparat próbując wprowadzić korektę Jak dla mnie kółko położone obok spustu jest dużo wygodniejszym rozwiązaniem.
AF w nowych korpusach działa niesamowicie szybko w porównaniu do tego co było, a AF w trakcie filmowania (miałem a55) robi niesamowite wrażenie. Działa bardzo, bardzo płynnie, pewnie i spokojnie. Aha dodam jeszcze, że jak tylko dostałem aparat odpiąłem kiciaka i podpiąłem stary obiektyw minolty 28-135 (ważący ok. 750g), który już został na body do końca warsztatów. Zaskakująco dobrze trzymało mi się ten aparat, z tak ciężkim obiektywem, mając na uwadze rozmiary gripa. Fajnie wyprofilowane jest to trzymadełko.
Pare zdjec, w ktorych nie grzebalem. Zrobionych w jpegu (niestety) i tak zrzuconych.