anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Foto Klub. Spotkanie i warsztaty na koniec lata :)

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Sony Foto Klub. Spotkanie i warsztaty na koniec lata :)

Witam wszystkich klubowiczów.
Na pożegnanie wakacji przygotowaliśmy dla was coś specjalnego.
Zapraszam na spotkanie i warsztaty, które będą okazją do nauki, wypróbowania naszego sprzętu,
ale przede wszystkim spotkania klubowiczów w „realu” :)
Ponadto na miejscu będzie cała nasz ekipa moderatorska, zapraszam do rozmów

Oczywiście w spotkaniu i warsztatach mogą wziąć udział członkowie naszego klubu.

Gdzie?
Windsor Palace Hotel
Jachranka 75 k/Warszawy
05-140 Serock
http://www.windsor.hotelekorona.pl" target="_blank

Kiedy?
Sobota 28 sierpnia od 12:00 do 18:00

Zapewniamy sporo atrakcji i motywów do fotografowania.

Dla chętnych z poza Warszawy możemy podstawić autokar.
UWAGA!!
Autobus będzie czekał o 11:00 na ul. Jana Pawła II
na dawnym przystanku Polskiego Expresu.
Czyli tuż obok dworca :)
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc w autokarze proponuję zrobić w tym wątku zapisy.

Odjazd o godzinie 11:00 powrót (wyjazd z hotelu) o 18:00
W związku z tym że głównie będziemy w plenerze warto się ubrać stosownie do pogody.

Proszę o wpisywanie nicka i dopisek czy autokar czy transport własny:
.....
.....

194 ODPOW. 194
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Planistigmat napisał(a):

Nowe aparaciki sa naprawde fajne. :)

ojtam ojtam
Twoja Laica R4 z "zaklinowaną" matówką wzbudziła większy podziw :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

buzz, nie było zbyt wiele czasu na rozmowy. Mam nadzieję że przyjedziesz na najalbliższy plener.
Tak czy inaczej bardzo się cieszę że dotarłeś na nasze spotkanie. :thumbsup:

A tak swoją drogą wszelkie pierwsze wrażenia, wnioski i uwagi odnośnie nowego sprzętu chętnie przyjmę na PW. :)

profile.country.pl_PL.title
buzz-----
Początkujący

Rafiki napisał(a):

buzz, nie było zbyt wiele czasu na rozmowy. Mam nadzieję że przyjedziesz na najalbliższy plener.
Tak czy inaczej bardzo się cieszę że dotarłeś na nasze spotkanie. :thumbsup:

Ja tez sie ciesze. Mi sie podobalo i w gruncie rzeczy aparaty tez mi sie podobaly. Te moje uwagi to raczej drobiazgi, wiec chyba wszystko idzie w dobra strone. Mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci zobacze A77 czy cos podobnego, jako nastepce A700 ;)

profile.country.en_GB.title
2983-----
Początkujący

:c37

Było przesympatycznie. Bardzo się cieszę, że znów Was mogłem zobaczyć. Bardzo żałuję, że jak wróciliśmy do Warszawy odłączyłem się od stada i już do niego nie wróciłem :(

Nowe alfetki są bardzo fajne, pozytywnie mnie zaskoczyły. Jednak nie mogłem się zupełnie przyzwyczaić do przesunięcia kółka i zastąpienia go włącznikiem (tak wiem, że to już kolejne aparaty z tą zmianą, ale to pierwsze którymi się bawiłem z "nowym" włącznikiem). Cztery razy wyłączyłem aparat próbując wprowadzić korektę :slight_smile: Jak dla mnie kółko położone obok spustu jest dużo wygodniejszym rozwiązaniem.

AF w nowych korpusach działa niesamowicie szybko w porównaniu do tego co było, a AF w trakcie filmowania (miałem a55) robi niesamowite wrażenie. Działa bardzo, bardzo płynnie, pewnie i spokojnie. Aha dodam jeszcze, że jak tylko dostałem aparat odpiąłem kiciaka i podpiąłem stary obiektyw minolty 28-135 (ważący ok. 750g), który już został na body do końca warsztatów. Zaskakująco dobrze trzymało mi się ten aparat, z tak ciężkim obiektywem, mając na uwadze rozmiary gripa. Fajnie wyprofilowane jest to trzymadełko.

profile.country.pl_PL.title
buzz-----
Początkujący

Pare zdjec, w ktorych nie grzebalem. Zrobionych w jpegu (niestety) i tak zrzuconych.