anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

moja konfiguracja do A350 - proszę o konsultacje :)

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

moja konfiguracja do A350 - proszę o konsultacje :)

Witam

To moj pierwszy post tutaj wię proszę o troszkę wyrozumiałości.
Zewzgledów finansowych wybrałem sobie trzy modele obiektywów w które chciałbym zainwestować na początek.

1. obiektyw turystyczny do wszystkiego (wmiare) - Tamron AF 18-200 f/3.5-6.3 XR Di II LD Asp Macro

2. obiektyw do krajobrazów , architektury , przyrody - Tamron SP AF 17-50 f/2.8 XR Di II LD Asp

3. obiektyw do przyrody, portretów i sportu - Tamron SP AF 70-200 f/2.8 Di LD Macro

co o tym zestawieniu sądzicie? nie bedzie problemu z współpracą tych obiektywów z korpusem A350?

i jeszcze jedno bo tego nie jestem wstanie skumac który z tych obiektywów bedzie mial taka ogniskawa jak jest podpisane , a ktory trzeba przemnożyć przez 1.5 :(

Z góry dzieki za komentarze.

23 ODPOW. 23
profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Mały offtop
Drogi Janie zapomnij o 135STF jak juz to bierz 135/1.8 Zeissa :)

janvideo24
Początkujący

Witam.
Mam nadzieję, że będzie okazja porozmawiać o tym , i nie tylko na spotkaniu KKM w Warszawie w maju.
Jan

Lesiu999
Początkujący

Tak sobie właśnie pomyślałem, że jeśli chodzi o 17-50 to może i faktycznie ten zeiss będzie lepszy, a w pomieszczeniu zawsze możesz doświetlić lampą, no ale to dodatkowy wydatek.
Jasne szkła mają jeszcze jedną wielką zaletę o której tu nie wspomnieliśmy, mianowicie szybkość i celność AF znacznie wzrasta przy jasnym szkle :)

alcazarc
Początkujący

biorąc pod uwagę różnice w cenie między Tamronem , a SONY przy szerokim kącie zwrócę się jednak w stronę SONY 16-80 może nie jest super jasny obiektyw ale bardzo podobnej klasy jak miałem w F-828. Co do Tamrona 70-200/2.8 i SONY 70-300 G no to niema nawet nad czym się zastosowań obiektyw SONY to przepaść cenowa dla zwykłego amatora. Dodatkowo zastanawiam się nad 28/2.8 i 50/1.7 kiedyś robiłem zdjęcia Dynaxem 7 z 50/1.7 i z tego co pamiętam zdjęcia były kosmiczne więc mam nadzieję, że i w tym wypadku będzie super - a obiektywy te nie są dość drogie na aukcjach.