Podziel się wrażeniami!
Aż dziw, że jeszcze nie ma tu takiej informacji
http://fotopolis.pl/index.php?n=8575
długi białas
28-75 mm f/2,8
DT 55-200 mm f/4-5,6
DT 18-55 mm f/3,5-5,6
DT 30 mm f/2,8 Macro
DT 50 mm f/1,8
z ostatnich 4 wszyscy powinni być zadowoleni, bo to sa tanie obiektywy.
dejmien napisał(a):
Planistigmat napisał(a):
Jak bedzie po 350 - 400 zl to rozumiem, choc mogli sie troche bardziej wysilic przy jego projektowaniu.
boooo coooo? bo jesteś kolejną osobą, która jest uczulona na niczym nie przeszkadzający plastik?!
tompac napisał(a):
Kto jak kto, ale Plani ma pełne prawo mieć alergię na poliwęglany
A wiecie jak będzie wyglądać sprawa z nowym 55-200 ? coś więcej na temat tego szkiełka jest już dostępne ?
A wiecie jak będzie wyglądać sprawa z nowym 55-200 ? coś więcej na temat tego szkiełka jest już dostępne ?
dejmien napisał(a):
boooo coooo? bo jesteś kolejną osobą, która jest uczulona na niczym nie przeszkadzający plastik?! Co wy chcecie tym obiektywem rzucać po ścianach czy co? Ten obiektyw waży 170 gram, ludzie...
najlepiej jak by ten obiektyw kosztował 50 zł, albo można go było znaleźć w co piątej Kinder Niespodziance za 2 zł...
Planistigmat napisał(a):
Coz, niektorzy czytaja jedno, rozumieja co innego, a potem wylewaja swoje frustracje na forum. http://klubkm.pl/forum/images/smilies/haha.gif
Panowie.
Czytając wywody niektórych (nie będę wymieniać) mam taką propozycję.
Może najpierw kupcie lub wypożyczcie te obiektywy i sami przetestujcie a potem oceńcie.
Bo ocena tylko na podstawie tylko fotek testowych to chyba nie do końca kompetentne
dejmien napisał(a):
Co jak co, ale pisząc na forum słowa, że mogli się wysilić przy jego projektowaniu raczej wskazujesz na sam wygląd obiektywu, a nie jego właściwości optyczne, pisząc w tym przypadku 'kontruowaniu'. Chyba, że tylko mi projektowanie kojarzy się w taki sposób, jeśli tak - wybacz.
Wracajac do tematu, masz rację - obiektyw mógłby być lepszy jeśli jest tylko pod APS-C, a nie FF.
Lajam napisał(a):
To naprawdę straszne, że jest porównywalny z bardzo dobrymi obiektywami.
Planistigmat napisał(a):
popisuja sie tylko swoja niewiedzą.
też bym obejżał te fotki , uuuuuuuhhhhhhuuuuuuuaaaaaa lepszy od Minolty - niekiedy mam wrażenie że jestem na forum Sony dla Sony jakis wewnetrzy marketing, koło wzajemnej adoracji, o co chodzi...