anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

wratislavian
Początkujący

Test: Sony DT 50 mm f/1.8 SAM

207 ODPOW. 207
profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Skoczek napisał(a):

Czas oczekiwania ok tydzien :D

Z usług Vobisu korzystałem kilkakrotnie i zapewnienia sprzedawców były nieprawdziwe że czas oczekiwania wynosi tydzień (siedem dni roboczych).
Sprzęt docierał znacznie szybciej :smileytwisted:
No ale to się może różnić w zależności od dostępności towaru i miejsca wysyłki...

Szum-----
Początkujący

jak wyglądają rozmycia generowane przez ten obiektyw ? są gdzieś umieszczone sample?

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Szum wystarczy spojrzeć na zdjęcia umieszczone w tym wątku lub w niektórych galeriach i będziesz wiedział jak rozmywa ten obiektyw

Szum-----
Początkujący

Szum wystarczy spojrzeć na zdjęcia umieszczone w tym wątku lub w niektórych galeriach i będziesz wiedział jak rozmywa ten obiektyw

Nie znalazłem zdjęć w tym wątku, mógłbys podać link do galerii z przykładowym bokeh.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

50 mm
pierwsze z kilku (niżej znajdziesz inne)
ktoś jeszce chyba robił zdjęcia ta 50, ale nie pamiętam kto

wratislavian
Początkujący

może powinniśmy zrobić dział z samplami 1:1 z poszczególnych obiektywów. jest takie coś na kkm, ale nie każdy tam zagląda

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

wratislavian napisał(a):

jest takie coś na kkm, ale nie każdy tam zagląda

Są pewne ograniczenia do takiego rozwiązania. Nie każdy jest w stanie znaleźć serwis, gdzie może "powiesić" oryginalny plik wielkości 4-5MB.

Poza tym jak napisałeś nie każdy tam zagląda, więc nie sądzę, żeby tu sytuacja była inna.
Tak czy inaczej po wakacjach myślimy z Krisem nad serią testów i będzie wtedy dużo sampli ;)

Cierpliwości moi Drodzy, cierpliwości :)

kuraq.
Poszukiwacz

Ceny poszły nagle w górę, czy 800zł w Sony Centre Poznań jest wysoko zawyżone?

wratislavian
Początkujący

http://www.digart.pl/emotikony/yyy.gif koniec świata

dejmien
Nowicjusz

ja robiłem jakieś foty 50tką jak coś ;) 800? Niezle... ale w sumie co sie dziwić, skoro Nikonowa 50tka kiedyś była za lekko ponad 400 a teraz jest za 588 w FJ :)