Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/162.1-Test_obiek ... 8_SAM.html
młot na ceny MAFek
Jak ktoś nadal nie może się doczekać na ten obiektyw, a warto go mieć, to we wrocławiu jest za 609. Jak ktoś chce to mogę pójść, kupić i wysłać kurierem lub paczką. Kolega wojtek0 może potwierdzić moja uczciwość. A kurierem paczka dochodzi 1-3 dni.
Ostatecznie kupiony
Fotojoker - 570pln (podobno dostali tylko po 1szt. na sklep )
Dziś widziałem na półce w Katowickim za taką samą cenę
Aż przez chwile sie zastanawiałem czy nie wymienić 1,7 na 1,8
Szczupic napisał(a):
kris napisał(a):
Szczupic napisał(a):
bez sensu
Lajam napisał(a):
Jeśli w planach nie ma puszki FF to nawet dwóch sekund bym się nie wahał i zmienił.
Zawsze możemy brać jeszcze pod uwagę mniejsze winietowanie w Minolcie (używanej w aps-c) oraz moim zdaniem ładniejszą plastykę zdjęć.
Pytanie, kto i czy w ogóle kupując tańsze szkła zwraca uwagę na winietowanie?
Witam Wszystkich,
stałem się dzisiaj szczęśliwym właścicielem tego obiektywu. Potwierdzam, że w sklepach fotojoker są one w cenie 577 zł. Nie wiem skąd taka cena, ponieważ w ich sklepie internetowym jest 645 zł. Sprzedawca potwierdził, że dostał tylko jeden taki obiektyw więc potwierdzają się słowa efbiaj'a że w tych sklepach można je znaleźć ale tylko po jednej sztuce na sklep.
Już się nie mogę doczekać kiedy go użyję.
Mam i ja!
Żona sprawiła mi na urodziny i od wczoraj cieszę nim swoje oczy. Jako "dziecko" dwóch kitowych szkieł jestem pod wielkim wrażeniem tego maleństwa. Chodzę teraz i męczę swoją 3-miesięczną córkę Biedne dziecko... Jeżeli miałem jakieś wątpliwości to uleciały tak szybko jak jesień tego roku:D
Dziś stałem się posiadaczem 50-tki. Czy będę z niej zadowolony, czas pokaże. Nie było czasu się pobawić ale jutro już nie odpuszczę. Cena 577zł (fotojoker), czy to dużo czy mało nie wiem. Zapłaciłem i już. Jedna rzecz mnie zaniepokoiła. Przy ustawionym AF pierścień ostrości ma milimetrowy luz, znaczy można go ruszać ale silniczekoczywiście blokuje. Czy zawsze tak jest?